Home » Canaan

Canaan

Scurt Istoric.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această echipă și îi suntem recunoscători căci doar prin voia si puterea Sa a luat ființă Formația Canaan. Startul acestei lucrări a fost în anul 2008 când Dumnezeu a adus împreună câțiva tineri dornici să slujească prin muzică. Încă de la început Formația Canaan a trecut prin multe și grele încercări ceea ce ne-a determinat să gândim că Dumnezeu are un plan măreț cu noi, că suntem angajați într-o slujbă ce merită tot efortul, toate luptele date, tot timpul investit, pentru că dorim din toată inima ca multe suflete să il cunoască pe Dumnezeu și să fie salvate.

– Formația Canaan are în vedere în mod special ca versurile cântărilor să transmită un mesaj biblic clar.

– Formația Canaan abordează un stil de muzică liniștit, nezgomotos.

– Formația Canaan este alcatuită din oameni credincioși, oameni cu o mărturie bună, decenți în vorbire în îmbrăcăminte și în purtare.

Informații legate de membrii Formației Canaan:

Alex Hosu

Alex Hosu - Formatia Canaan

Pasionat de muzică și de tot ceea ce înseamnă armonie, învată încă de la vârsta de 14 ani să cânte la pian și chitara. Înzestrat de Dumnezeu cu un dar atât de minunat, începe să investească tot mai mult în acesta, ajungând să repete zilnic câte 4 – 5 ore.

Văzându-I dorința de slujire, Dumnezeu îi pregatește  slujba de a conduce oamenii în laudă și închinare împreună cu un grup de tineri ai bisericii, grup în care slujește vreme de 7 ani.

Sub autoritatea și călăuzirea lui Dumnezeu și a  fr. pastor George Pordea ajunge să slujească în biserica baptista Speranța  ca pianist și chitarist și mai apoi ca dirijor al corului.

În anul 2009 este admis la Facultatea de Muzică din Brașov, iar în anul 2011 primește diploma de conservatorist.

Alex Hosu este fondatorul formației Canaan, compozitor, solist si chitarist, pianist si fost dirijor al corului Speranța Brașov.

Ema Neculoiu

Ema Neculoiu Formatia Canaan

Indragostita de muzica de la o varsta frageda,spune ca aceasta este marea ei dragoste.Intotdeauna si-a dorit sa faca parte dintr-o trupa,insa nu a cunoscut persoanele potrivite pentru a-si indeplini dorinta.Acum,spune ea,si-a gasit locul,si odata cu formatia Canaan a intalnit genul de prieteni pe care si l-a dorit din totdeauna:oameni cu muzica in sange!

Se considera un om binecuvantat pentru faptul ca Dumnezeu a inzestrat-o cu acest dar si isi doreste ca tot ce are sa puna in slujba Domnului.

In clasa a III-a a inceput sa studieze chitara,urmand ca din clasa a VIII-a sa inceapa si cursurile de vioara,insa doar pentru doi ani.Sub indrumarea si sprijinul parintilor,la varsta de 12 ani a inceput si cursurile de canto muzica usoara in cadrul Scolii Populare de Arta din Ploiesti,orasul unde a locuit,avand-o ca profesor pe doamna Camelia Vasilescu.Dupa cei 4 ani de canto muzica usoara,a mai urmat un an de canto muzica clasica,dupa care,casatorindu-se,se muta la Brasov.

Actualmente activeaza la Biserica Penticostala din Vulcan. In activitatea sa muzicala se regasesc 4 albume inregistrate impreuna cu mai multi artisti, ca backing vocals, anul acesta reusind sa inregistreze si un album solo, acesta fiind o alta dorinta a ei din copilarie. A mers in diferite turnee in tara si in strainatate. Acum isi doreste ca activitatea alaturi de formatia Canaan sa fie una  durabila si plina de realizari!

Timian Stan 

Timian este noul nostru chitarist ajuns in CANAAN band în iarna lui 2018.  Înzestrat de Dumnezeu cu talentul muzical încă de mic, Timian este nu doar un chitarist exceptional ci și un constructor de chitări. Toate chitările sale sunt construite de la 0 asemeni celei din imaginea de mai sus. Îl puteți urmări pe Timian și creațile sale accesând pagina sa de facebook. Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru el și pentru seriozitatea și plăcerea cu care slujește în CANAAN band.

Ionuț Mânecuță

Ionuț este un scump, un percuționist foarte valoros. Cel mai nou membru al grupului Canaan pentru care îi suntem recunoscători lui Dumnezeu. Slujește în lucrarea aceasta începând cu anul 2018 și ne rugăm Domnului să îl țină lângă noi mult timp. Deasemeni, este slujitor și în biserica penticostală din Vulcan-Brașov.

Manu Truscai

Manu Truscai Formatia Canaan (2)

Pianist în Formția Canaan din 2015.

A studiat pianul de mic și slujește în acest moment în grupul de laudă al bisericii baptiste nr.1 din Brașov.

Manu este un suflet credincios lui Dumnezeu cu o inimă mare, dornic să exceleze și să aducă performanță în domeniul muzical creștin. Studiază de mulți ani jazzul la pian și reușește de fiecare dată să ne încânte și să aducă idei noi în slujirea pe care o avem împreună.

Andrei Pintilie

Andrei Pintilie Formatia Canaan

Chitarist Basist în Formația Canaan din 2012

A studiat teologia în țară și peste ocean, iar o altă pasiune de care este foarte îndrăgostit este muzica. Andrei este un om vesel, distractiv și un credincios Domnului cu o mărturie bună și curată. Ne bucurăm că este foarte devotat acestei lucrări și că Dumnezeu a pus pe inima lui dorința de a cânta cu noi.

În acest moment slujește în biserica evanghelică Mărețul Har din Brașov și din 2015 în Formația Canaan la chitara bass.

Liviu Pinzariu

Liviu Pinzariu, un om înțelept, un muzician extraordinar și un foarte bun prieten.

Slujitor în biserica penticostală nr.1 din Brașov, are responsabilități de a coordona timpul de laudă și închinare și abilități deosebite de a fi lider pentru tineret și de a sluji ca și pastor.

Liviu a răspuns cu mare bucurie și entuziasm invitației noastre de a sluji in lucrarea Formației Canaan, și începând cu Ianuarie 2017 este noul mebru al grupului. Astfel, Formația Canaan a ajuns la cea mai completă și binecuvântată formulă pe care a avut-o în cei aproape 9 ani de activitate.

Liviu  – este chitarist.